VEGO

LJUMMEN PORTABELLOSALLAD MED LIMESÅS

En god och matig sallad som definitivt kommer bli en favorit här. Portabellon är en svamp som jag helt missat, men det ska det absolut bli ändring på framöver. Hur god som helst! Ostronskivlingen tillförde däremot inte speciellt mycket, så nästa gång kommer jag definitivt byta ut den mot champinjoner – och lägga till fetaost. Fetaost rules!

_DSC8989.jpg

Mer…

BLOMKÅL- OCH MYNTASALLAD

Det här är en riktig sommarhit – söt blomkål, frisk mynta, hettan från currydressingen och knapriga fläskbitar. Hur enkel som helst att göra helt vegansk, eller varför inte byta ut fläsket mot smulad feta ost. Mums!

20170726_190105.jpg

Mer…

POTATISSALLAD MED HALLOUMI

Veckans tredje recept är ett vegetariskt alternativ – potatissallad med halloumi, stekt till en gyllene perfektion. Riktigt fräscht och somrigt, där den krämiga potatissalladen bryts av tack vare de krispiga sugarsnapsen, de nötiga pumpakärnorna och den salta sega osten. Mumsfilibaba!

_DSC7488

Mer…

LÖK- & TOMATPAJ

Dags att ta tag i kosten igen. Det har blivit en massa slarv, speciellt när det kommer till vetemjöl och det märks på både mående och kropp. Först ut denna veckan är en lök- och tomatpaj. Jag är övertygad om att mycket av den fantastiska smaken satt i de ”hemmagjorda” äggen jag fått av Mia, men även med vanliga köpeägg tror jag mig veta att det blir en grymt god paj – att avnjutas i sin enkelhet med en god sallad eller varför inte tillsammans med en bit rökt lax. Valet är ditt!

_DSC7186.jpg

Mer…

SÖTPOTATISFRITATTA

Sötpotatisens sötma, tillsammans med den salta fetaosten och de brynta champinjonerna – mums! En riktigt god vegorätt, som passar alldeles utmärkt en kall och blåsig vårdag, som denna.

20170314_185204.jpg

Mer…

FETAOSTPAJ MED KRÄFTSALLAD

Originalreceptet hittade jag i ICAs reklamblad, men istället för prästost, så använde jag mig av smulad feta och kräftsalladen piffades upp med lite olivolja och limesaft. Tror faktiskt att det skulle vara ännu bättre med en gnutta honung i salladen, så det får jag testa nästa gång, för detta är ett recept vi kommer göra igen. Riktigt fräscht!

1paj.jpg

Mer…

ÄRTPASTASALLAD MED PESTO & FETAOST

Mmmm. Jag har verkligen fastnat för Gröna Ärtor fusili á la Eco och då allra särskilt till pastasallader, eftersom den korta koktiden gör det svårt att ha den i gratänger. Den söta ärtsmaken gör att det påminner om riktig pasta och att den dessuom är glutenfri gör ju knappast saken sämre. Jag lovar, det här är inte det sista receptet med den här pastan!

Vi valde att steka lite kyckling och servera vid sidan om, men denna pastasalladen gör sig lika bra vegetarisk eller varför inte tillsammans med lite räkor eller en bit rökt lax. Variationerna är oändliga och endast fantasin sätter gränserna.

1ärtpesto.jpg

Mer…

INDISK DHAL

Det här är bara så gott! Fräscha tydliga smaker och dessutom nyttigt. Villman inte köra den helt vego, så tror jag nog både kyckling eller lax skulle funka fin med grytans övriga ingredienser, men faktum är att det är minst lika gott utan. Kanske blir detta din start på en vegorätt i veckan? Det är garanterat min i alla fall!

1dahl.jpg

Mer…

SVAMP- OCH BÖNPAJ

Min första veganpaj! Är ganska nöjd med resultatet. Faktum är att den blev riktigt god. Dock missade jag att bönorna är lite söta och glömde salta därefter. Nu var det inga större bekymmer, eftersom jag pimpade min grönsallad med fetaost, men ska man inte lägga till sälta vid sidan om, så glöm inte saltet.

1svamp och bönpaj.jpg

Mer…

GRÖNKÅLSPAJ MED FETAOST OCH VALNÖTTER

Vegetariska rätt nummer två – en god grönkålspaj. Vi serverade den tillsammans med en grönsallad toppad med Ridderheims Manchego. Jag säger bara mumsfilibaba! Det här med vegovecka verkar bli riktigt bra.

1grönkålspaj.jpg

Mer…

VEGGOGRYTA

Första veggorätten ut denna veckan och vi är inte besvikna. Smakrik, mättande och faktum är att ni nog kan slänga i lite vad ni har hemma. För den som ”kräver” kött så prova att lägga till lite kyckling, men faktum är att den står sig precis lika fint utan. Testa vetja!

1veggogryta

Mer…