GRÖNKÅLSPAJ MED FETAOST OCH VALNÖTTER

Vegetariska rätt nummer två – en god grönkålspaj. Vi serverade den tillsammans med en grönsallad toppad med Ridderheims Manchego. Jag säger bara mumsfilibaba! Det här med vegovecka verkar bli riktigt bra.

1grönkålspaj.jpg

GRÖNKÅLSPAJ MED FETAOST OCH VALNÖTTER c:a 4 port

3 dl dinkelsikt
125 g kylskåpskallt mjölkfritt margarin
2 msk kallt vatten

4 ägg
2.5 dl mandelmjölk (eller annan valfri mjölk)
salt, peppar & chiliflakes

c:a 150 g färsk grönkål
1 gul lök, hackad
150 g fetaost, smulad
1 dl valnötter, grovhackade

Sätt ugnen på 200°.

Riv bort grönkålsbladen från den grova stammen och riv bladen i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten i några minuter och låt sedan rinna av.

Bryn löken i olja i panna och lägg i en smord pajform tillsammans med grönkålen.

Vispa ihop ägg, och mandelmjölk. Salta och peppra ordentligt. Häll över grönkålsröran, smula över fetaosten och toppa med valnötter. Grädda i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter. Täck eventuellt över med aluminiumfolie i slutet av tillagningen. Låt vila en stund innan servering.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s