VEGGOGRYTA

Första veggorätten ut denna veckan och vi är inte besvikna. Smakrik, mättande och faktum är att ni nog kan slänga i lite vad ni har hemma. För den som ”kräver” kött så prova att lägga till lite kyckling, men faktum är att den står sig precis lika fint utan. Testa vetja!

1veggogryta

VEGGOGRYTA c:a 6-8 port

1 gul lök
3-4 vitlöksklyfta
1 röd chili

c:a 500 g fast potatis
1 burk stora vita bönor (à ca 400 g)
2 tsk malen spiskummin
0.5 tsk malen ingefära
500 g passerade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
5 dl kokosmjölk (Santa Maria Extra Creamy)
1/2 blomkål
1 tsk salt
2 krm peppar
rapsolja

Skala och hacka lök och vitlök, samt hacka chilin. Skala och skär potatisen i ca 2 cm stora tärningar. Dela blomkålen i mindre buketter. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av i ett durkslag.

Fräs lök, vitlök och spiskummin i oljan i en stor kastrull/gryta utan att det tar färg, ca 3 minuter.

Tillsätt tärnad potatis, passerade tomater, smulad buljongtärning, ingefära och kokosmjölk. Koka upp och låt koka på medelvärme utan lock tills potatisen är mjuk, 15–20 minuter.

Tillsätt bönor och blomkål. Låt sjuda ytterligare 5 minuter, tills kålen är mjuk. Krydda med salt och peppar. Servera med ris.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s