SOPPOR

KÖTTFÄRSSOPPA MED STING

Regniga höstdagar kräver en varm, mustig soppa. Här har jag tillsatt chili för lite extra hetta, men det går precis lika bra utan, för den som inte gillar stark mat. Som de flesta soppor, gör sig denna allra bäst om den får stå till sig någon dag.

1soppa.jpg

Mer…

KYCKLINGSOPPA MED INDISKINSPIRERANDE SMAKER

Koriander, kokosmjölk, curry och ingefära. Härliga smaker som gör sig perfekt en höstruskig dag som denna. Dofterna som sprider sig i köket är helt underbara och blundar jag, så har jag inga problem att se mig på en strand i Indien eller Malaysia. Mmmmm.

1kycklingsoppa.jpg

Mer…

FISKSOPPA 

Soppor – perfekt i regnruskigt väder. Denna fisksoppan är inget undandtag. Härligt mustig och toppad med vitlöksfraiche, så smakar den gudomligt. Bäst av allt är att jag äntligen vågade mig på att testa iMat fraiche i all sin enkelhet. Smakmässigt liknar den nämligen vanlig créme fraiche såpass mycket, att den öppnar massor av matlagningsdörrar för mig. Mums!

1fisksoppa

Mer…

KÖTTFÄRSSOPPA MED STING

En superenkel mustig soppa med massor av nyttigheter. Förbered gärna dagen innan eftersom den blir ännu bättre om den får stå till sig lite. Servera tillsammans med ett gott bröd.

1soppa.jpg

Mer…

GRODANS SKALDJURSSOPPA

Just nu kanske den här bloggen känns mer som en matblogg, än en hundblogg, men med tanke på vändningen i mitt ”matliv” så får det liksom lite bli så. Jag har hittat lusten att utforska och testa gränser, precis på samma sätt som när jag tränar hund, fast med maträtter istället. Utmaningar är till för att antas. ”Hur svårt kan det va?!”.

1 grodans soppa

Mer…