JUNK FOOD

HALLOUMIBURGARE MED SENAPSMAJJO,
PICKLAD RÖDLÖK & CHAMPINJONER

Hade ett paket halloumi liggandes i kylen och blev sugen på en veggoburgare – det här blev långt bättre än jag vågat hoppas på och kommer helt klart göras många gånger i det här hushållet. För att inte tala om senapsmajjon och den picklade rödlöken som definitivt är pricken över i:t i den här kombon. Nom, nom, nom!

20170918_182943.jpg

Mer…

HAMBURGERBRÖD

Eftersom Lasse just nu ska äta en jästfri diet, så blev det till att göra egna hamburgerbröd och på bara 30 minuter så kunde vi njuta av nybakta bröd till våra burgare. Visst, de är kanske inte lika hållbara som bröd bakat med jäst, men det gör inte så mycket. Antingen bryr man sig inte om att brödet går sönder, eller så äter man det med gaffel och kniv. Oavsett vilket alternativ man väljer, så är det inget fel på smaken. Just keep it simple!

1hamburgerbröd.jpg

Mer…

PIZZA BLANCO

Har länge velat testa pizza blanco, men inte kommit mig för det – förrän nu. När jag ändå var i experimenttagen, så passade jag även på att byta ut 1/3 av mjölet mot skrädmjöl (havre), vilket gör att degen blir luftigare med en lätt touch av sconessmak. En riktigt bra kombinationen tillsammans med ostkrämen och mozzarellan. Snabbt, enkelt och framförallt gott!

1pizza blanco.jpg

Mer…

TACOSLIDERS MED GUACAMOLE OCH SÖTPOTATISKLYFTOR

Frågan är hur nyttig mat kan kännas så fantastiskt onyttig. Havrefrallorna gjorde sig riktigt bra som minihamburgerbröd (jag föreslår att ni använder kniv och gaffel, eftersom det lätt faller sönder). Tillsammans med tacoslidern, guacamolen och sötpotatisklyftorna, så blir det en helt grym rätt, som dessutom mättar på ett mycket behagligt sätt. Yummie!

1tacosliders

Mer…

TACOPIZZA

Gillar ni pizza och gillar ni tacos, så gillar ni denna. Fredagsmys i dubbel bemärkelse – taco + pizza = mums.

1tacopizza

Mer…

GRATINERADE TACOTUBS MED HEMMAGJORD TACOKRYDDA

Hemmagjord tacokrydda – många äro recepten, få äro bra. Personligen gillar jag lite sting i mina grejer och i ärlighetens namn, så kan man öka det ytterligare ett snäpp om man gillar hetta. Om inte, så är det här ganska lagom.

Tanken var från början en nachostallrik, men väl i affären så tänkte jag om och istället blev det gratinerade tacotubs, toppade med buffelmozzarella och guacamole. Mumsfilibaba!

1taco.jpg

Mer…

KYCKLINGBURGARE MED CURRYSLAW

Hittade ett recept i Buffé, som jag använde som utgångspunkt. Det blev en riktigt god kycklingburgare, med en milt currysmakande coleslaw. Som hamburgerbröd använde jag mig av mitt valnötsbröd, men det går naturligtvis att byta ut mot ett annat gott bröd.

1kycklingburgare.jpg

Mer…

LAMMBURGARE 

Igår blev jag så där vansinnigt sugen på skräpmat-  flottigt, salt och i mängder. I slutändan blev det inget av alternativen. Istället trollade jag fram en fräsch lammburgare med fetaoströra, där mitt valnötsbröd fick ersätta hamburgerbrödet. Enda synden var frysta ”köpepommes”, men det unnade jag mig. Sjukt gott!

1burgare.jpg

Mer…

DINKELPIZZA UTAN JÄST 3 st

Tja, när man testat den här varianten på pizzadeg, så frågar man sig varför man hållit på med jäst i alla år. Inte nog med att man kan svänga ihop en pizzabotten på nolltid, den blir dessutom godare än vår vanliga. Snabbmat på hög nivå!

1pizza.jpg

Mer…

PIZZA MED PARMASKINKA, MANCHEGO & LÖK

Igår var jag tvungen att stilla mitt ”pizza-crave”, så jag körde en ”man tager vad man haver”. Det resulterade i en riktigt god pizza – ost, skinka och lök i en härlig symfoni.

0

Mer…

TACOS MED RÄKCEVICHE, GUACAMOLE & CHIPOTLEMAJO

Ett otroligt fräscht tacorecept hämtat ur boken ”Hamburgare och texmex – Lena Söderström”. En bok jag å det starkaste rekommenderar! Allt vi testat hittills är grymt gott, enkelt lagat från grunden och går att anpassa till en diet utan vetemjöl, socker, soja och komjölk. Testa vettja!

0

Mer…

PIZZA TRE FORMAGGI

Galet god pizza utan vetmjöl, komölksprotein, soja och socker! Enkel att göra och dessutom mättande. Prova, ni kommer inte ångra det! Tips för saftigare deg är att sätta plastfolie runt degbunken vid jäsning.

1pizza

Mer…