PASTA

TRATTKANTARELLPASTA

Från ena dagen till den andra, så har jag blivit en finnare av svamp. I det här fallet trattkantareller och det i mängder. Första receptet ut blev en variant på Per Morbergs recept, fast på mitt sätt, dvs utan mjölkprotein och vetemjöl. Är ni sugna på en riktigt krämig och god höstpasta, så är detta verkligen ett superbt alternativ! Enkelt och gott, kan det bli bättre?

20170908_192554.jpg

Mer…

PASTA MED FETAOSTRÖRA & SALAMI

Galet enkelt och galet gott. Vitlök, fetaost och salta oliver i kombination med den lite söta dinkelpastan – det blir inte mycket bättre än så. Ett tips är att förbereda fetaoströran, så den får gotta till sig i smakerna. Ett fylligt glas rött till, gör knappast rätten sämre. Lycka till!

För er som vill göra rätten vegetarisk, så är det bara att utesluta salamin och vill ni vara säkra att rätten inte innehåller socker eller komjölk, så lusläs innehållsförteckningen på förpackningen.

1pasta.jpg

Mer…

PASTA MED VITA BÖNOR, BACON & CHILI

Rustikt, enkelt, gott – att laga god och smakrik mat behöver varken vara komplicerat eller innehålla massor av ingredienser. Detta receptet är en variant på ett jag hittat i boken ”Fredagkväll med mat och vin”. Kikärtor är utbytta mot vita bönor, rimmat fläsk mot bacon och burktomater mot färska. Originalet var gott, detta var bättre!

1pasta.jpg

Mer…

PASTAGRATÄNG

Blev så sugen på pastagratäng häromdagen och passade därför på att testa den glutenfria fusillin gjord på majs, som vi hade liggandes i skafferiet. Måste säga att smakmässigt så var det ingen större skillnad på den och ”vanlig” fusilli, men däremot blev den lite överkokt när den gick färdigt i ugnen. Trots detta så var smakerna fina och jag kommer garanterat göra något liknande igen, fast då testa att koka pastan kortare tid.

1past.jpg

Mer…

ÄRTPASTASALLAD MED PESTO & FETAOST

Mmmm. Jag har verkligen fastnat för Gröna Ärtor fusili á la Eco och då allra särskilt till pastasallader, eftersom den korta koktiden gör det svårt att ha den i gratänger. Den söta ärtsmaken gör att det påminner om riktig pasta och att den dessuom är glutenfri gör ju knappast saken sämre. Jag lovar, det här är inte det sista receptet med den här pastan!

Vi valde att steka lite kyckling och servera vid sidan om, men denna pastasalladen gör sig lika bra vegetarisk eller varför inte tillsammans med lite räkor eller en bit rökt lax. Variationerna är oändliga och endast fantasin sätter gränserna.

1ärtpesto.jpg

Mer…

DINKELPASTA MED PESTORÄKOR

Jag har verkligen sökt med ljus och lykta i butikerna, men inte hittat någon dinkelpasta – tills nu! På Café Ekodeko endast ett stenkast bort, hittade jag det äntligen och jag lovar, det var verkligen värt att vänta på. Så gott! Tillsammans med pestoräkorna, så dansade mina smaklökar värsta jitterbuggen. Den här mina vänner får ni inte missa och den är minst lika god dagen efter kall.

1pestopasta.jpg

Mer…

ÄRTPASTASALLAD MED BACON

Detta är en fantastiskt god sommarrätt där ärtfusilin faktiskt är riktigt god och smakar fantastiskt tillsammans med de övriga ingredienserna. Salladen passar såväl som lunch på stranden, som en ljummen sommarkväll på altanen. Mums!

1pastasallad.jpg

Mer…