PASTAGRATÄNG

Blev så sugen på pastagratäng häromdagen och passade därför på att testa den glutenfria fusillin gjord på majs, som vi hade liggandes i skafferiet. Måste säga att smakmässigt så var det ingen större skillnad på den och ”vanlig” fusilli, men däremot blev den lite överkokt när den gick färdigt i ugnen. Trots detta så var smakerna fina och jag kommer garanterat göra något liknande igen, fast då testa att koka pastan kortare tid.

1past.jpg

PASTAGRATÄNG

500 g glutenfri fusilli
500 g högrevsfärs
500 g passerade tomater
3-4 dl iMat Oatly
4 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 burk pesto arribbiata
2 burkar kantareller
150 g fetaost
ev buffelmozzarella
salt, peppar & chiliflakes
1-2 msk färsk rosmarin, hackad

Sätt ugnen på 200° (varmluft).

Koka pastan c:a 10 minuter (den kokar färdigt i ugnen). Häll av.

Bryn köttfärsen och tillsätt lök samt svamp. Häll over de passerade tomaterna, grädden, smulad fetaost och peston. Pressa ner vitlöksklyftorna och smaka av med salt, peppar, rosmarin och ev chiliflakes.

Blanda den kokta pastan med kööttfärssåsen och toppa eventuellt med buffelmozzarella. Gratinera i mitten av ugnen c:a 15-20 minuter eller till gratängen fått fin färg. Servera med en god grönsallad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s