OM KENNELN

om_kennelnGolden retrievern – en arbetande ras

”En sund själ i en sund kropp”

Tanken med vår uppfödning är att få fram ”en sund själ i en sund kropp”, dvs vårt mål är att föda upp mentalt stabila och arbetsvilliga hundar med en rastypisk exteriör och med väl bevarade retrieveregenskaper. Vi som uppfödare arbetar hårt med att ge våra valpar de bästa möjliga förutsättningar här i livet och ser därför till att de får testa på så mycket som möjligt under sina åtta veckor här, såsom exempelvis olika typer av underlag samt nya miljöer. Allt för att skapa en så trygg och självsäker individ som möjligt.

om_kenneln_1För oss som uppfödare är det självklart viktigt med noggrann avelsutvärdering och kvittot på det kan vi endast få genom er valpköpare. Därför vill vi att ni röntgar era hundar när de är dryga året, att ni genomför BPH (beteende- och personlighetsbeskrivning hund) eller MH (mentalbeskrivning hund) samt att hunden deltar på officell utställning vid minst ett tillfälle i vuxen ålder.

Eftersom golden retrievern i grund och botten är en jakthund så det oerhört viktigt att man aktiverar sin hund på ett bra sätt. Om det sedan är genom sök, lydnad, jakt eller något annat spelar ingen större roll – huvudsaken är att de får en stimulerande och givande vardag. När det gäller retrieverarbetet så kommer det anordnas träffar/kurser i både egen, såväl som utomstående regi. Vi uppskattar naturligtvis om ni deltar på dessa, om inte för att starta på prov, så för att hitta nya vägar att på ett bra sätt aktivera och ha roligt tillsammans med er nya kamrat och vän.

Självfallet är vi angelägna om att rätt individ hamnar i rätt familj, varför vi som uppfödare utifrån era önskemål om egenskaper, bestämmer vilken valp som flyttar vart. Varmt välkomna!