FRUKOST

PLÄTTAR MED SKRÄDMJÖL & KARDEMUMMA

Låt mig presentera de nya förbättrade plättarna. Skrädmjölet ger dem lite extra fluff och kardemummasmaken tillför extra allt. Galet gott tillsammans med knaperstekt bacon och vill man lyxa till det ännu mer, så ringla lite sirap över plättarna. To die for!

1pannkakor.jpg

Mer…

HASSELNÖTSSMOOTIE 

Häromdagen köpte jag GoGreens osötade hasselnötsmjölk. Jag var bland annats sugen på att testa smoothiereceptet som stod på baksidan, fast självklart med min egna touch. Riktigt gott och stillar definitivt eventuella sötsug. Mums!

1hasselnötssmoothie.jpg

Mer…

FATTIGA RIDDARE 

Jag hittade en skalk torrt valnötsbröd i lådan, men det kändes lite synd att slänga, så istället fick jag för mig att testa fattiga riddare. Ett riktigt bra beslut visade det sig. Varma, frasiga och alldeles, alldeles underbara.

1fattig riddare.jpg

Mer…

DINKEL- & HAVRESCONES

Söndag – den perfekta dagen för en riktigt härlig frukost. Vad sägs om mango- & passionsfruktssmoothie, äggröra, knaperstekt bacon och nygräddade scones med en rejäl klick Carlshamns Mjölkfritt Smakrikt margarin. Lite flingsalt på toppen, så smakar det faktiskt inte helt olikt riktigt smör. Mums!

1scones.jpg

Mer…

MANGO- & PASSIONSFRUKTSSMOOTHIE

Kanske snarare ett mellanmål än en frukost, eller varför inte ett schyst tillbehör till en härlig brunch.

1smoothie.jpg

Mer…

AMERIKANSKA DINKELPLÄTTAR MED BACON & SIRAP

Amerikanska dinkelplättar, bacon och rikligt med sirap – sött, salt, krispigt. Allt i en härlig blandning. Kanske inte så nyttig start på det nya året, men helt rätt dagen efter kvällen före. Dock märks det att jag inte ätit socker på fem veckor och det krävdes inte speciellt mycket för att jag skulle må ”sockerilla”. För er andra? Vräk på bara!

0

Mer…

AMERIKANSKA DINKELPLÄTTAR

Eftersom jag inte vill tumma på smak, så har min största utmaning varit att hitta ett recept där plättarna smakar som vanligt. Mandelplättar smakar kaka, bananplättar smakar banan. Ja, ni fattar – gott, men inte direkt några amerikanska plättar. Förrän nu!

1plättar

Mer…