Nya späda rabarber, lite kardemumma och ett knäckigt smultäcke gjort på havregryn. Servera när rabarberpajen är härligt ljummen och för egen del syndade jag med Sias vaniljglass med mindre socker. Mums!
MANGO- & PASSIONSFRUKTSGLASS
Den söta mangon i kombination med den syrliga passionsfrukten och du har Karibien fångad i en glass. Denna fräscha smakkombon är solklart min absoluta favorit. Hittills i alla fall.
VANILJGLASS
Den ursprungliga smakidén var egentligen romrussin, men det blev tyvärr ingen smaksensation. Som tur var visade sig ”vaniljglassen” vara grymt god. Inga som helst problem att sleva i sig. Extra gräddig tack vare sojagrädden och med en hint av bananasplit som eftersmak. Yummie!
HALLON- & JORDGUBBSGLASS
Fräscht, läskande och supergott! Blunda och du känner doften av sommarsol och hör surret av bin. Jag är dessutom helt övertygad om att den gör sig alldeles ypperligt i en god sommardrink. Den här mina vänner får ni inte missa!
PEANUT BUTTER NICE CREAM
Jag har tidigare varit lite lätt skeptisk mot saker med banan i, men den inställningen ändrades drastiskt idag. Nice cream – hur kan något så nyttigt, smaka så syndfullt gott? Den söta krämiga glassen, toppad med en härligt fyllig kolasås och salta jodnötter. Match made in heaven!
CHOKLADMOUSSE PÅ AVOKADO
Den senaste tiden har innehållit allt för mycket vetemjöl och komjölk, vilket också märkts på både mående och humör, så med lite ny vegoinspiration tänkte jag försöka hitta tillbaka till mitt gamla jag igen.
Vi börjar med en nyttig efterrätt – chokladmousse gjord på bara nyttigheter. Jag valde att söta upp den lite extra, för att få bort den lite nyttigare eftersmaken av avokado, men det gör ni så klart som ni själva vill. Oavsett vilket så är det en riktigt god dessert, som vi kommer göra fler gånger.
CHEESECAKE MED RABARBERCURD
Ja, eller curd och curd -ska jag vara ärlig så fick jag aldrig curden att bli just en curd, men smakerna? Smakerna är fantastiska! Bottnen är gudomlig och kombinationen rabarber och cheesecake är en ”match made in heaven”. Och om man nu inte lyckas med sin curd, så går det lika bra att göra en vanlig cheesecake och servera den med rabarbercurdsåsen. Oavsett vilket, så är det riktigt gott!
CITRONMARÄNGPAJ
Citronernas fräscha syrlighet gör att denna desserten blir det perfekta avslutet på vilken måltid som helst. Dock fick jag inte till citronfyllningen som jag velat, utan den blev lite i rinnigaste laget, så nästa gång tror jag att jag håller mig till bara äggulor och ser om det gör någon skillnad. Oavsett utseende – himmelsk!
MINIPAVLOVA MED VALNÖTTER
Jag är egentligen ingen marängfantast, men den här mjuka varianten var en riktig hit. Speciellt med texturen som de hackade valnötterna ger. Enkelt att göra och ett superbt sätt att avsluta en härlig middag på. Den här desserten kommer jag definitivt göra igen!
JORDGUBBSCHEESECAKE MED KLADDKAKEBOTTEN
Om man kan nå himlen från jorden och det hade en smak, så skulle det nog smaka så här. Vilken fantastisk kombo och dessutom utan ett uns mjölkprodukter, vitt socker eller vetemjöl. En klar dessertvinnare om ni frågar mig.
RAW JORDGUBBSCHEESECAKE
Inför helgens middagsbjudning gäller det att testa lite nya desserter. Dels är det denna fantastiskt fräscha raw desserten och dels ska jag testa en jordgubbscheesecake med kladdkaksbotten (den sistnämnda naturligtvis omgjord så att den funkar även för oss som inte vill eller kan äta vetemjöl, socker eller komjölk).
KLADDKAKA
Kladdkaka är nog värdens enklaste kaka att röra ihop, men gudars vad gott det är. Den här varianten må vara nyttigare än originalet, men jag kan garanterar er att det är inget ni känner på smaken. Syndigt gott!
RAW MANGOCHEESCAKE
Att ersätta ost är nog det svåraste med min nya kost. I alla fall när det kommer till bakverk. Hittade några olika recept på raw cheesecake på nätet och kombinerade ihop dem till något jag tyckte lät gott. Fantastiskt att något så nyttigt, kan smaka både så fräscht och så syndigt gott. Det bästa av allt? Mangofyllningen passar perfekt som ”frosting” till mina vanilj- & citronmuffins. Och vill du ha den lite sötare än jag, så smakar du bara av med lite mer honung. Inte konstigare än så.
CITRON & LAKRITSPANNACOTTA
Citron och lakrits – smaker som verkligen gifter sig. I botten har ni den härliga sötlakritssmaken och ovanpå det en fräscht syrlig citronpannacotta. Nom, nom, nom.
LAKRITSPANNACOTTA
Jag har inte ätit lakrits sedan 12 november (alla som känner mig vet att det är mitt ”favoritgift”), så två månader utan är helt enkelt två månader för mycket. Eftersom jag inte ätit något godis på denna tiden och heller inte har tänkt börja, så fick det helt enkelt bli en lakritsdessert i form av en pannacotta. Gudomligt god sötlakritssmak tillsammans med rårörda hallon och gräddigt len pannacotta. Heaven!
PANNACOTTA MED KOKOSGRÄDDE
Det perfekta avslutet på en trerätters middag. Eller ja, det perfekta avslutet på det mesta. En efterrätt som de allra flesta kan njuta av, eftersom det varken innehåller mjölkprotein, socker eller soja. Krämigt len pannacotta med en mild kokssmak. Toppa den med fräscha hallon och pistagenötter, så har du dessutom både en fantastiskt god och hyfsat nyttig dessert, så njut lite extra vetja.
CHOKLADTRYFFELTÅRTA
När jag var på Berit & Elvy i Kungsbacka, så köpte jag med mig en chokladtryffeltårta hem. Eller ja, inte en hel tårta, utan snarare en bit. Vanligtvis så brukar jag inte kunna sätta i mig en sådan mastig bit utan att må illa, men faktum var att jag utan problem kunde smäcka i mig hela biten. Här har ni min variant.