RAW FOOD

HALLON- & JORDGUBBSGLASS

Fräscht, läskande och supergott! Blunda och du känner doften av sommarsol och hör surret av bin. Jag är dessutom helt övertygad om att den gör sig alldeles ypperligt i en god sommardrink. Den här mina vänner får ni inte missa!

_dsc9324

Mer…

PEANUT BUTTER NICE CREAM

Jag har tidigare varit lite lätt skeptisk mot saker med banan i, men den inställningen ändrades drastiskt idag. Nice cream – hur kan något så nyttigt, smaka så syndfullt gott? Den söta krämiga glassen, toppad med en härligt fyllig kolasås och salta jodnötter. Match made in heaven!

_DSC8632.jpg

Mer…

CHOKLADMOUSSE PÅ AVOKADO

Den senaste tiden har innehållit allt för mycket vetemjöl och komjölk, vilket också märkts på både mående och humör, så med lite ny vegoinspiration tänkte jag försöka hitta tillbaka till mitt gamla jag igen.

Vi börjar med en nyttig efterrätt – chokladmousse gjord på bara nyttigheter. Jag valde att söta upp den lite extra, för att få bort den lite nyttigare eftersmaken av avokado, men det gör ni så klart som ni själva vill. Oavsett vilket så är det en riktigt god dessert, som vi kommer göra fler gånger.

_DSC8568.jpg

Mer…

RAW JORDGUBBSCHEESECAKE

Inför helgens middagsbjudning gäller det att testa lite nya desserter. Dels är det denna fantastiskt fräscha raw desserten och dels ska jag testa en jordgubbscheesecake med kladdkaksbotten (den sistnämnda naturligtvis omgjord så att den funkar även för oss som inte vill eller kan äta vetemjöl, socker eller komjölk).

1raw jorgubbsch

Mer…

RAW MANGOCHEESCAKE

Att ersätta ost är nog det svåraste med min nya kost. I alla fall när det kommer till bakverk. Hittade några olika recept på raw cheesecake på nätet och kombinerade ihop dem till något jag tyckte lät gott. Fantastiskt att något så nyttigt, kan smaka både så fräscht och så syndigt gott. Det bästa av allt? Mangofyllningen passar perfekt som ”frosting” till mina vanilj- & citronmuffins. Och vill du ha den lite sötare än jag, så smakar du bara av med lite mer honung. Inte konstigare än så.

1raw mangocheesecake.jpg

Mer…

CHOKLADTRYFFELTÅRTA

När jag var på Berit & Elvy i Kungsbacka, så köpte jag med mig en chokladtryffeltårta hem. Eller ja, inte en hel tårta, utan snarare en bit. Vanligtvis så brukar jag inte kunna sätta i mig en sådan mastig bit utan att må illa, men faktum var att jag utan problem kunde smäcka i mig hela biten. Här har ni min variant.

2 kaka

Mer…