FISK & SKALDJUR

DINKELPASTA MED PESTORÄKOR

Jag har verkligen sökt med ljus och lykta i butikerna, men inte hittat någon dinkelpasta – tills nu! På Café Ekodeko endast ett stenkast bort, hittade jag det äntligen och jag lovar, det var verkligen värt att vänta på. Så gott! Tillsammans med pestoräkorna, så dansade mina smaklökar värsta jitterbuggen. Den här mina vänner får ni inte missa och den är minst lika god dagen efter kall.

1pestopasta.jpg

Mer…

LAX MED ROMSÅS

Detta är en somrig variant på en laxlåda jag brukar göra. Kan verkligen känna den ljumna sommarbrisen smeka min sommarvarma hud. Tillsammans med ett glas kallt vitt eller rosé, så blir det perfekt! Sommarens fiskfavorit på grillen.

1laxifoliepaket.jpg

Mer…

FISK I FOLIEPAKET

Vem säger att man inte kan grilla, fast det tekniskt sett fortfarande är vinter? Igår blev det ett fräsch fiskpaket från Remsans Bistro, fast gjort ”Hanna-vänligt”. Galet gott, för att inte tala om både nyttigt och mättande och jag har redan egna alternativ påbörjade i huvudet. Mumma!

fisk i foliepaket.jpg

Mer…

FISKSOPPA 

Soppor – perfekt i regnruskigt väder. Denna fisksoppan är inget undandtag. Härligt mustig och toppad med vitlöksfraiche, så smakar den gudomligt. Bäst av allt är att jag äntligen vågade mig på att testa iMat fraiche i all sin enkelhet. Smakmässigt liknar den nämligen vanlig créme fraiche såpass mycket, att den öppnar massor av matlagningsdörrar för mig. Mums!

1fisksoppa

Mer…

HETA CHILIRÄKOR

Den här rätten går att svänga ihop på knappa 15 minuter. Perfekt när man har bråttom och passar ypperligt som förrätt eller lättare middag. Nyttigt, fräscht och gott. Tre önskningar i en.

1räkpasta

Mer…

RÄKOR CEVICHE-STYLE MED AVOKADO & KORIANDER

Det här är nyttig ”goffamat” personifierad. Går snabbt att laga, enkelt att skyffla in och grymt gott. Ni kan helt enkelt inte misslyckas.

1 ceviche

Mer…

GRODANS SKALDJURSSOPPA

Just nu kanske den här bloggen känns mer som en matblogg, än en hundblogg, men med tanke på vändningen i mitt ”matliv” så får det liksom lite bli så. Jag har hittat lusten att utforska och testa gränser, precis på samma sätt som när jag tränar hund, fast med maträtter istället. Utmaningar är till för att antas. ”Hur svårt kan det va?!”.

1 grodans soppa

Mer…

TACOS MED RÄKCEVICHE, GUACAMOLE & CHIPOTLEMAJO

Ett otroligt fräscht tacorecept hämtat ur boken ”Hamburgare och texmex – Lena Söderström”. En bok jag å det starkaste rekommenderar! Allt vi testat hittills är grymt gott, enkelt lagat från grunden och går att anpassa till en diet utan vetemjöl, socker, soja och komjölk. Testa vettja!

0

Mer…