BRÖD

LUFTIGT DINKELBRÖD

Det var ett bra tag sedan jag gav mig på brödbak, men igår fick jag äntligen tummarna ur. Det här brödet är himmelsk gott och när jag tog första smakprovet, en ljummen ändbit av limpan, bredde på lite Flora toppat med flingsalt, så dansade smaklökarna i munnen på mig och jag insåg direkt att det här brödet skulle passa perfekt till räkor, chipotlemajo och en god ostskiva – jag hade rätt!

_DSC1309.jpg

Mer…

HAMBURGERBRÖD

Eftersom Lasse just nu ska äta en jästfri diet, så blev det till att göra egna hamburgerbröd och på bara 30 minuter så kunde vi njuta av nybakta bröd till våra burgare. Visst, de är kanske inte lika hållbara som bröd bakat med jäst, men det gör inte så mycket. Antingen bryr man sig inte om att brödet går sönder, eller så äter man det med gaffel och kniv. Oavsett vilket alternativ man väljer, så är det inget fel på smaken. Just keep it simple!

1hamburgerbröd.jpg

Mer…

HAVREFRALLOR MED BOVETE

Den här gultenfria ”frallan” är superenkel att röra ihop och smakar allra bäst varm med en klick Flora toppad med lite flingsalt. Mmmmm.

1bovetefrallor.jpg

Mer…

RÅG- & DINKELBRÖD MED VALNÖTTER

Ett riktigt gott grovbröd, fast utan grovbrödssmaken. Valnötterna ger både härlig textur och god smak. För att inte tala om den extra sältan som flingsaltet på toppen gör. Detta med en god skiva ost. Mums!

1rågbröd.jpg

Mer…

DINKELBRÖD MED PUMPAFRÖN

Dags att baka lite nytt bröd och den här gången valde jag att experimentera lite. Det fick bli mestadels dinkelsikt och istället för fänkål och linfrön, så smaksatte jag med pumpfrön. Det ljumna brödet går alldeles utmärkt att äta precis som det är, utan vare sig smör eller pålägg. Mmmmm, riktigt gott!

1pumpabröd.jpg

Mer…

MÖRKT DINKELBRÖD MED FÄNKÅL

Här har ni ett fantastiskt gott bröd, utan jäst och så otroligt simpelt att göra. Bara att röra ihop allt, lägga i en form och in i ugnen. Jag var först lite tveksam till fänkålen, men i kombination med det grövre brödet så passade det perfekt! Detta är ett bröd som jag kommer experimentera med framöver och eftersom Lasse ska ”slippa” köpebröd hädanefter, så gäller det att jag kickstartar igång min fantasi. ”Hur svårt kan det va?!”.

1fänkålsbröd.jpg

Mer…

DINKELBRÖD MED ÖL

Nu var det länge sedan jag bakade ett bröd, så när jag tittade på Gordon Ramsey häromkvällen, inspirerades jag till ett bröd med öl i. Det självklara valet föll naturligtvis på favoriten – Innis & Gunn. Resultatet blev ett härligt mustigt bröd, med knaprig skorpa och segt innandöme. Mums!

1ölbröd.jpg

Mer…

VALNÖTSBRÖD MED DINKELSIKT

Svårigheten med att byta ut vetemjöl mot dinkelsikt, är att det inte går att översätta rätt av. När jag provade att göra detta brödet sist, så halverade jag dels originalreceptet och dels gjorde just misstaget att försöka gissa mig till rätt mängd dinkel.

Denna gången använde jag mig istället av mina bullrecept, där jag vet att mjölmängden v.s. degvätska ger grymt bra slutresultat. Sagt och gjort – låt mig presentera mitt valnötsbröd!

1dinkelbröd valnötter.jpg

Mer…

DINKEL- & HAVRESCONES

Söndag – den perfekta dagen för en riktigt härlig frukost. Vad sägs om mango- & passionsfruktssmoothie, äggröra, knaperstekt bacon och nygräddade scones med en rejäl klick Carlshamns Mjölkfritt Smakrikt margarin. Lite flingsalt på toppen, så smakar det faktiskt inte helt olikt riktigt smör. Mums!

1scones.jpg

Mer…

DINKELBRÖD MED FRUKT & NÖTTER

I dagens samhälle när tiden är knapp och orken tryter, så är det ganska skönt med ett smidigt bröd, som bara är att röra ihop och slänga in i ugnen. Att det dessutom är både gott och mättande, gör ju knappast saken sämre. På 1.5 timme har du ett rykande färskt bröd, med så där härligt knapriga kanter. Mums!

Mer…