PAJ

LÖK- & TOMATPAJ

Dags att ta tag i kosten igen. Det har blivit en massa slarv, speciellt när det kommer till vetemjöl och det märks på både mående och kropp. Först ut denna veckan är en lök- och tomatpaj. Jag är övertygad om att mycket av den fantastiska smaken satt i de ”hemmagjorda” äggen jag fått av Mia, men även med vanliga köpeägg tror jag mig veta att det blir en grymt god paj – att avnjutas i sin enkelhet med en god sallad eller varför inte tillsammans med en bit rökt lax. Valet är ditt!

_DSC7186.jpg

Mer…

Nya späda rabarber, lite kardemumma och ett knäckigt smultäcke gjort på havregryn. Servera när rabarberpajen är härligt ljummen och för egen del syndade jag med Sias vaniljglass med mindre socker. Mums!

20170416_135805-2.jpg

Mer…

TACOPAJ

Bilden gör verkligen inte pajen rättvisa, men så går det när man ska försöka fota hungrig. Smaken däremot är det inget fel på och gästerna tog om både en och tre gånger. Perfekt när man vill variera sitt fredagsmys.

1tacopaj.jpg

Mer…

FETAOSTPAJ MED KRÄFTSALLAD

Originalreceptet hittade jag i ICAs reklamblad, men istället för prästost, så använde jag mig av smulad feta och kräftsalladen piffades upp med lite olivolja och limesaft. Tror faktiskt att det skulle vara ännu bättre med en gnutta honung i salladen, så det får jag testa nästa gång, för detta är ett recept vi kommer göra igen. Riktigt fräscht!

1paj.jpg

Mer…

SVAMP- OCH BÖNPAJ

Min första veganpaj! Är ganska nöjd med resultatet. Faktum är att den blev riktigt god. Dock missade jag att bönorna är lite söta och glömde salta därefter. Nu var det inga större bekymmer, eftersom jag pimpade min grönsallad med fetaost, men ska man inte lägga till sälta vid sidan om, så glöm inte saltet.

1svamp och bönpaj.jpg

Mer…

CITRONMARÄNGPAJ

Citronernas fräscha syrlighet gör att denna desserten blir det perfekta avslutet på vilken måltid som helst. Dock fick jag inte till citronfyllningen som jag velat, utan den blev lite i rinnigaste laget, så nästa gång tror jag att jag håller mig till bara äggulor och ser om det gör någon skillnad. Oavsett utseende – himmelsk!

1cintronmarängpaj

Mer…

GRÖNKÅLSPAJ MED FETAOST OCH VALNÖTTER

Vegetariska rätt nummer två – en god grönkålspaj. Vi serverade den tillsammans med en grönsallad toppad med Ridderheims Manchego. Jag säger bara mumsfilibaba! Det här med vegovecka verkar bli riktigt bra.

1grönkålspaj.jpg

Mer…

KÖTTFÄRSPAJ ARRIBBIATA

Pesto Arribbiata – min nya matkärlek! Vet inte hur många rätter jag använt den i, men det blir lika gott varje gång. I detta fallet utlovas en härligt mustig paj, som drar lite åt tacohållet – perfekt en ruggig kväll som i går. Och när mina ”testpersoner” tar både en och tre gånger till, så får vi väl anta att den fick med beröm godkänt. Testa vetja!

1köttfärspaj.jpg

Mer…

KYCKLINGPAJ MED KOKOSMJÖLK & CURRY

Jag måste erkänna, att även om jag gillar paj, så har det tidigare inte blivit av att jag gjort speciellt många. Och om jag gjort några, så har Lasse gjort dem åt mig. Inget höftande, inget ”det där blir nog bra”. Bara enligt recept. Tills nu för igår blev det nämligen en kyckling- & currypaj med lite ”det där låter bra” och lite ”mmmm”. Och vet ni vad? Det blev grymt gott! Testa vetja.

1kycklingpaj

Mer…

MEDELHAVSINSPIRERAD DINKELPAJ

Matpajer – variationer i oändligthet. Fetaost och oliver flirtar med det grekiska köket, samtidigt som pestomarinerade tomater och buffelmozzarella för tankarna till Italien. Söt och salt i en fantastisk kombination!

1paj

Mer…