GRILLAT

WHISKEYSPÅNSGRILLAD ENTRECÔTE MED CHILI-/VITLÖKSSMÖR & UGNSBAKAD SÖTPOTATIS

Efter att fått smaka underbart grillat kött när vi var på kennelläger hos Jens & Sofia, så har Lasse spånat på att göra något liknande. Jag måste säga att det här mina vänner, är en riktig hit. Den möra entrecôten, med den rökiga whiskeysmaken, tillsammans med kryddsmöret och sötpotatisen. Sötma, sälta och rök – en oslagbar kombination!

1grillat.jpg

Mer…

KRÄMIG POTATISSALLAD

Även om jag numer kan äta vad jag vill, med måtta förstås, så väljer jag ändå att utesluta vetemjöl, komjölk och socker i största möjliga mån. På helgens kennelträff gjordes dock ett undantag och det går inte att sticka under stol med – smör och grädde kan lyfta vilken rätt som helst. Vi fick bland annat en riktigt krämig och god potatissallad till söndagens lunch, men naturligtvis med massor av mjölkprodukter.

Här kommer min mjölkfria variant. En snabb och enkel rätt till sommarens grillningar. Och god, det lovar jag.

1potatissallad.jpg

Mer…

KARRÈ

Att grilla behöver inte vara komplicerat och när man är som jag, dvs utan någon vidare framförhållning, så är rub en räddare i nöden. Tillsammans med en fräsch feta- och vattenmelonsallad och kanske ett gott vitlöksbröd, så är den här en solklar favorit i sommar. Krispigt fräscht och djupa smaker.

1grillat.jpg

Mer…

LAX MED ROMSÅS

Detta är en somrig variant på en laxlåda jag brukar göra. Kan verkligen känna den ljumna sommarbrisen smeka min sommarvarma hud. Tillsammans med ett glas kallt vitt eller rosé, så blir det perfekt! Sommarens fiskfavorit på grillen.

1laxifoliepaket.jpg

Mer…

FISK I FOLIEPAKET

Vem säger att man inte kan grilla, fast det tekniskt sett fortfarande är vinter? Igår blev det ett fräsch fiskpaket från Remsans Bistro, fast gjort ”Hanna-vänligt”. Galet gott, för att inte tala om både nyttigt och mättande och jag har redan egna alternativ påbörjade i huvudet. Mumma!

fisk i foliepaket.jpg

Mer…

CHICKEN FAJITA SALLAD 

Många av mina recept hittar jag på 56kilo.se. En del används som inspiration och en del omarbetas jag till ”Hanna-vänliga” recept. Detta är en omarbetad version. Galet gott och enkelt att göra. Man behöver bara lite framförhållning, eftersom kycklingen ska marineras, men tillagningstiden kompenserar det med råge. För att inte tala om smaken!

1chicken fajita.jpg

Mer…