WHISKEYSPÅNSGRILLAD ENTRECÔTE MED CHILI-/VITLÖKSSMÖR & UGNSBAKAD SÖTPOTATIS

Efter att fått smaka underbart grillat kött när vi var på kennelläger hos Jens & Sofia, så har Lasse spånat på att göra något liknande. Jag måste säga att det här mina vänner, är en riktig hit. Den möra entrecôten, med den rökiga whiskeysmaken, tillsammans med kryddsmöret och sötpotatisen. Sötma, sälta och rök – en oslagbar kombination!

1grillat.jpg

WHISKEYSPÅNSGRILLAD ENTRECÔTE MED CHILI-/VITLÖKSSMÖR & UGNSBAKAD SÖTPOTATIS 2 port

2 rejäla bitar entrecôte (rumstempererad)
salt & svartpeppar

2 sötpotatisar
rapsolja
salt

1 burk iMat fraiche
150 g fetaost
2 vitlöksklyftor
salt & svartpeppar

50 g margarin (vi använde Flora bordsmargarin)
3-4 vitlöksklyftor
röd chili efter smak
en nypa flingsalt

grillspån Mackmyra

Tänd grillen och vänta på den perfekta glöden. Sätt ugnen på 200 ° (varmluft).

Under tiden blandar du alla ingredienser till fetaoströran, samt chili-/vitlökssmöret. Låt stå och dra till sig smaker.

Skala sötpotatisen och skiva den i c:a 0.5 cm tjocka skivor. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Ringla över rapsolja och salta. Kör i ugnen i c:a 20-30 minuter eller tills potatisen fått fin färg.

Fukta whiskeyspånen och häll över glöden. Salta & peppra köttet och grilla sedan under lock med öppna spjäll. Servera med sötpotatis, fetaoströra och en rejäl klick kryddsmör, samt en god grönsallad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s