KRÄMIG POTATISSALLAD

Även om jag numer kan äta vad jag vill, med måtta förstås, så väljer jag ändå att utesluta vetemjöl, komjölk och socker i största möjliga mån. På helgens kennelträff gjordes dock ett undantag och det går inte att sticka under stol med – smör och grädde kan lyfta vilken rätt som helst. Vi fick bland annat en riktigt krämig och god potatissallad till söndagens lunch, men naturligtvis med massor av mjölkprodukter.

Här kommer min mjölkfria variant. En snabb och enkel rätt till sommarens grillningar. Och god, det lovar jag.

1potatissallad.jpg

KRÄMIG POTATISSALLAD c:a 4 port

800 g fast potatis, kokt och tärnad
1 äpple, tärnad
2 dl iMat fraiche
1 dl majonnäs (för helt sockerfri, gör egen)
1/2 kruka dill
1.5 tsk dijon
1/2 rödlök
2 vitlöksklyftor
salt & svartpeppar

Blanda fraiche, majonnäs och dijon. Smaka av med salt och peppar (iMat fraiche kräver lite mer salt än vanlig créme fraiche).

Tillsätt finhackad dill och rödlök. Pressa i vitlöken. Vänd försiktigt ner potatis och äpple. Låt gärna dra några timmar för djupare smak.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s