OM MIG

Jag heter Hanna Nilsson och bor i Öppinge, Halmstad med min man Lars. Här har jag den stora glädjen att få jobba med det som jag älskar – hundar! Jag driver nämligen Hökagårdens hunddagis och pensionat och ingen dag är den andra lik. Man får hela tiden lära sig nya saker och det bästa är en kopp kaffe i rastgården, samtidigt som man ”pluggar” hundspråket.

Som ni säkert förstår av bloggen, så jobbar jag mer än gärna med våra hundar. Att tävla ska vara kul och det viktigaste för mig när jag tävlar, är att gå av planen med en bra känsla. Har man det, så kommer poängen efterhand. Jag tränar och tävlar dem alla framgångsrikt inom lydnad, rallylydnad och jakt. Jag har dessutom kvalat och tävlat på alla SM i rallylydnad sedan sporten blev officiell, samt deltagit på ett SM i tävlingslydnad. Hundarnas individuella meriter hittar ni under deras respektive flikar, här på bloggen.

Mitt motto lyder ”Hur svårt kan det va?!” och visst ligger det något i det. Att lyckas i livet handlar mycket om inställning och detsamma gäller hundträning. Om jag tror att det kommer funka, så är chansen ganska stor att det gör det. Förutom rätt inställning, så försöker jag även vara så tydlig, som möjligt mot mina hundar, när vi tränar. ”Nej” är fel, ”bra” är rätt och ”individbaserade” träningsupplägg är a & o. Svårare än så, behöver det faktiskt inte vara, att träna hund.

Jag är utbildad SBK-instruktör sedan våren 2010 och sedan februari 2013 är jag dessutom Diplomerad Instruktör inom SSRK. Jag håller mest kurser/privatlektioner inom rallylydnad, lydnad, jaktapportering samt vardagslydnad. Om ni skulle fråga mig vad det bästa med att hålla kurser är, så är det att jag lär mig minst lika mycket, som de som deltar. Att kunna betrakta någon helt objektivt, är det bästa sättet att lära sig nya saker på. I alla fall enligt mig.