TACOSLIDERS MED GUACAMOLE OCH SÖTPOTATISKLYFTOR

Frågan är hur nyttig mat kan kännas så fantastiskt onyttig. Havrefrallorna gjorde sig riktigt bra som minihamburgerbröd (jag föreslår att ni använder kniv och gaffel, eftersom det lätt faller sönder). Tillsammans med tacoslidern, guacamolen och sötpotatisklyftorna, så blir det en helt grym rätt, som dessutom mättar på ett mycket behagligt sätt. Yummie!

1tacosliders

TACOSLIDERS MED GUACAMOLE OCH SÖTPOTATISKLYFTOR c:a 6 st

500 g grovmalen nötfärs 18%
tacokrydda
salt
2 sötpotatisar
olivolja
havrefrallor
ev lite nachochips med chilismak

GUACAMOLE

2 avokado
1 tomat
1/2 rödlök
1-2 vitlöksklyfta
tabasco
limesaft
salt

Sätt ugnen på 200°, varmluft.

Klyfta sötpotatisen och lägg på en plåt. Ringla över olivoljaolja och strö på lite flingsalt. Kör i ugnen c:a 15-20 minuter.

Blanda nötfärs med valfri mängd tacokrydda, smaka av med salt och forma till 6 stycken små burgare. Stek på medelhög värme så burgarna får fin färg.

Tärna tomaten och avokado, samt finhacka löken och blanda ihop. Pressa i vitlök, limesaft och smaka av med tabasco och salt.

Dela bröden och lägg ihop din burgare. Njut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s