HAMBURGERBRÖD – utan jäst

Eftersom Lasse just nu ska äta en jästfri diet, så blev det till att göra egna hamburgerbröd och på bara 30 minuter så kunde vi njuta av nybakta bröd till våra burgare. Visst, de är kanske inte lika hållbara som bröd bakat med jäst, men det gör inte så mycket. Antingen bryr man sig inte om att brödet går sönder, eller så äter man det med gaffel och kniv. Oavsett vilket alternativ man väljer, så är det inget fel på smaken. Just keep it simple!

1hamburgerbröd.jpg

HAMBURGERBRÖD 4 st

4 dl dinkelmjöl 
1 dl skrädmjöl (går att byta ut mot en knapp dl dinkel)
4 tsk bakpulver
2 krm salt
2 dl vatten
2 msk olja
1 ägg, uppvispat
sesamfrön till garnering

Sätt ugnen på 200 °  (varmluft)

Blanda samtliga ingredienser och knåda degen för hand. Dela i fyra lika stora delar som du rullar ihop till släta bollar. Lägg bollarna på en plåt och tryck till dem så varje degbit blir c:a 10 cm i diameter.

Pensla degen med  ägg innan du strör över fröna. Grädda i ugnen ca 10-15 minuter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s