INDISK DHAL

Det här är bara så gott! Fräscha tydliga smaker och dessutom nyttigt. Villman inte köra den helt vego, så tror jag nog både kyckling eller lax skulle funka fin med grytans övriga ingredienser, men faktum är att det är minst lika gott utan. Kanske blir detta din start på en vegorätt i veckan? Det är garanterat min i alla fall!

1dahl.jpg

INDISK DHAL

2 vitlöksklyfta
0.5 tsk chilipulver
1-2  msk curry
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
1 msk olja
2-3 potatisar, fasta tärnade

2 dl röda linser
5 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning eller fond)
2 dl iMat eller yoghurt
1/2 påse salladslök (à 125 g)
250 g körsbärstomater
1 kruka koriander
salt och peppar
1/2 citron

Skala och pressa vitlöken. Fräs den med de torra kryddorna i oljan i en kastrull. Tillsätt potatis, linser och buljong och koka 10-15 minuter. Tillsätt eventuellt mer buljong.

Ansa och strimla salladslöken. Dela tomaterna och grovhacka koriandern. Rör ner salladslök, koriander och iMat i grytan och smaka av med salt, peppar och pressad citron. Servera med ris.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s