SNUBBLANDE NÄRA – GRYM ATTITYD

Att debutera med en ny hund är alltid lite nervkittlande, för även om jag har en hel del tävlingsrutin, så vet jag ju inte hur den här individen kommer reagera på mina nerver, miljön eller publik. Hittills har Jägermeister inte gjort mig besviken och idag var inget undantag. Göterborgs Hundarena kan upplevas som lite ”bullrig” med sina fläktar, en matte som går omkring med bultande hjärta, domare som stirrar på oss och en publik som gör detsamma – inget av detta påverkade Jäger nämnvärt. Istället jobbar han på med  den fina attityd och arbetsmoral jag är van vid och när han blir äldre samt får mer erfarenhet, så kommer han bli en grym tävlingskamrat.

Innan det var dags för vår debut, så äntrade hans syster Alice (vår halvfodertik) & matte Camilla ringen och jag tror aldrig jag är så nervös som när en vän tävlar, men det hade jag verkligen inte behövt vara. De var otroligt samspelta och det var en fröjd att se dem tillsammans, vilket även domaren höll med om. Det blev 188 poäng och en 2:a plats av 29 startande. Inte fy skam av någon som är 10 månader och 5 dagar.

Jäger och jag gjorde så gott v kunde när det blev vår tur, men tyvärr så händer det ju alltid saker på tävling, som aldrig hänt innan och idag var inget undantag (på inkallningen så valde han att lägga sig ner innan jag vänt om och på apporteringen så tappade han apporten), men trots dessa kostsamma missar kan jag inte vara annat än nöjd. 157 poäng och ett godkänt resultat var en riktigt fin debut och nästa tävling är först om två veckor, vilket ger mig ”oceaner av tid” till att fila på det som behövs filas på. ”Hur svårt kan det va?!”.

Ett stort tack till GMBK som gjorde så tävlingen flöt på riktigt fint och förlottade så de som startade sist behövde vara där hela dagen. Vi kommer garanterat tillbaka igen! Nu är det bara att ladda om, för imorgon är det rallylydnadsdebut. Då debuterar inte mindre än fem hundar från kenneln, varav fyra kommer från Limons kull. Det ska bli så kul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s