RALLYTRÄNING MED ETT GALET POPCORN

Med rallytävling in på knutarna, kändes det som en bra idé att ta tag i de nya rallyskyltarna. Det blev två träningspass – på förmiddagens gick vi igenom de nya skyltarna och på eftermiddagen satte vi upp en bana, där vi valde de skyltarna som hundarna hade svårast för.

Eftersom jag inte vill slita på Xantés kropp, så fick han bara träna de nya skyltarna och det gjorde han med den äran. Några smådetaljer som ska putsas på, såsom backa framför och stå framför, men i övrigt var det inte mycket att klaga på. Vad jag däremot helt hade glömt var hur det är att föra ett ”popcorn” och hur viktigt det är att hela tiden behålla lugnet, så trots iskylan, så kände jag mig faktiskt lite svettig efter avslutat pass. Men Xanté var lycklig och det känns skönt att kunna aktivera honom lite, utan att det påverkar ryggen.

_DSC2893.jpg

Att sedan växla hund till Limon var som en dröm. Den hunden gör allt med sådan elegans och säkerhet, att man blir alldeles tårögd. Inte en enda miss, trots att vi egentligen inte tränat så mycket. Lite i köket och ibland på promenaderna, det är allt och samtidigt ser det ut som om vi tränat dagligen. Det ska bli otroligt spännande att tävla henne om några veckor.

_dsc2722

Bacardi fick ett banpass och om Xanté är het, så vet jag inte vad man ska kalla hans mor. Man måste alltid vara steget före, aldrig gå upp i stress och helst inte vifta med händerna, dvs det banan vi satt upp var inte en ultimat ”Baccibana”. Herregud – den hunden är överallt och ingenstans, men trots att hon mer eller mindre svävade ovanför marken, så lyssnade hon faktiskt och inte en enda gång chansade hon. Att föra en hund som henne kräver verkligen sin förare, men nu när vi lagt ner SM och därmed även blivit av med prestationsdjävulen, så kan jag faktiskt le åt eländet istället för att bli frustrerad. En ganska skön, men ovan känsla.

Lasse och Havana körde både på förmiddagen och eftermiddagen. Tanken är att de ska satsa på rallyn, för att träna på att tävla och det var riktigt kul att se hur inspirerade de båda var. Havana har ju tränat lite med mig på promenaderna, så hon kan en hel del, men Lasse som inte kört rally på två år (och aldrig i mästarklass), var minst sagt ringrostig. En del skyltar hade han aldrig gjort, en del blandades ihop och en del var helt galet bra.

Lite pluggande av skyltar, så ska det nog bli riktigt bra och vem vet – kanske fyller vi SM med en massa Blågula hundar om några år. Hur häftigt hade inte det varit?!

 

En tanke på “RALLYTRÄNING MED ETT GALET POPCORN

  1. När jag ser dig o B tänker jag på väninnan o hennes ena tollare. Väninnan har tävlat lydnad i många år. Den äldre tollaren, som är mor till den yngre, är Lch. Dottern borde vara…. Hon har närmast seglat genom de lägre klasserna rent kunskapsmässigt, kan hela alltet i eliten perfekt men…. Hon tycker det är SÅ himla skojsigt o blir SÅ himla glad att hon inte kan hålla tyst 🙂
    (Men det finns nog priser hos dem iofs. Denna tik, Allydoors Utility Cheerful idag 12.5 var första, kanske enda fortf, tollare att placera sig i BIS på internat i Sverige. Hennes mor, Allydoors Penny Alheena, 14.5, har en meritlista som knappt får plats på sidan i rasboken. O de har jag varit dagmatte åt! Måste alltså skryta lite o ber om ursäkt 🙂 )

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s