IKVÄLL BLIR DET SKUMPA!

Då var årets lydnadstävlingar avslutade och det med bravur för båda tjejerna. För en gångs skull hade Havana och Lasse turen på sin sida – inga skott, inga smällar och bara ren glädje på plan. Några kostsamma missar gjorde att det inte blir något förstapris, men vad gör väl det när känslan satt.

20161211_03.png

Fullt fokus hos såväl två- som fyrbent. Foto: Sofia Olsson

Limpan, Limpan, Limpan – den hunde blir dyrare och dyrare för varje tävling. Tävling igår,tävling idag och istället för att tappa motivation, som många hundar lätt gör när man tävlar, så blir hon bara bättre och växer med uppgiften. Vi har tränat i fem veckor, detta var hennes fjärde elittävling och hon har avancerat från nollpris och sista plats, till inga nollor, ett andrapris och en 2:a placering (utav åtta startanden och varav många av dessa ekipage är långt mycket mer erfarna).

Bortsett från poäng och placering, som faktiskt är det minst viktiga, så visar hon en fantastisk glädje och en attityd som inte är av denna värld. Så även om ett förstapris hade varit en underbar avslutning på detta galna experiment, så tar jag hellre denna utveckligen vilken dag som helst. Det kanske inte är den snabbaste hunden, heller inte den flashigaste, men med erfarenhet och mer förståelse, så finns det inga gränser för vart hon kan komma. Säger som Movitz – ”hellre sticka ut, än att passa in”. Ikväll blir det skumpa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s