SMÅ SAFFRANSBISKVIER

Trodde aldrig den dagen skulle komma, när jag gjorde mina egna biskvier, men nu är den här och jag ångrar att jag inte provade tidigare. Visst, de kanske inte är världens vackraste, men det väger de upp i smak. Att de dessutom är så gott som sockerfria (lite socker i den mörka chokladen), gör ju knappast saken sämre. Det må vara den första omgången biskvier jag gör, men det är sannerligen inte den sista. Testa vetja!

_DSC9376.jpg

SMÅ SAFFRANSBISKVIER c:a 30 st

150 g mandelmjöl
150 g björksocker, mixat till pulver
1-2 äggvitor

1/2 dl färskpressad apelsinjuice
1 påse saffran (à 0,5 g)
250 g rumsvarmt margarin
1 1/4 dl björksocker, mixat till pulver

ca 200 g smält mörk choklad, minst 85%

Sätt ugnen på 175°C (varmluft).

Vispa snabbt ihop mandelmjöl, björksocker och äggvita med elvisp till en slät smet. Fyll en spritspåse med smeten (eller rulla små bollar, som du sedan plattar till önskvärd stor- och tjocklek). Spritsa ca 30 bottnar på en bakpapperklädd plåt.

Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt svalna.

Blanda apelsinjuice med saffran. Låt stå 30 minuter. Vispa smör och florsocker fluffigt med elvisp. Tillsätt saffransjuicen. Fortsätt vispa till en slät kräm.

Spritsa eller bred smörkrämen på bottnarna så det blir en liten topp. Låt stelna i kylen ca 1 timme.

Doppa biskvierna i smält mörk choklad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s