TÄNK OM ALLA DOMARE VARIT LIKA MÅN OM DE TÄVLANDE, SOM DAGENS DOMARE VAR

Idag var ingen toppentävling, varken för mig eller Lasse. Ofokuserade hundar och dito förare ger verkligen inga förstapris, men tack vare att domare tog sig tid att skriva något positivt på baksidan av allas protokoll, så fick vi ändå med oss en bra känsla hem. Tänk om alla domare hade varit lika måna om de tävlande, som dagens domare och domaren i Osby var. Då hade det inte varit så jobbigt att allt inte funkar. Allra helst om man är helt grön i klassen. En stor eloge till er!

Havana och Lasse börjar stabilt med full pott på gruppmomenten, men när det väl är dags för själva programmet, så vill känslan inte riktigt infinna sig. Lasse som känt sig lite krasslig var inte på topp och med en hund som Vannis, så blir minsta lilla avvikelse en grund till missförstånd, så då är det extra kul med kommentaren  ”trots misslyckanden i flera moment, berömmer föraren sin hund positivt”.

Tequila och jag började riktigt bra. Jag hade prickat rätt i vad som fallerade i Alleby (jag glömde le och var för snabb i halterna) och idag kändes fria följet riktigt bra. Lite småmissar här och var, men en bra känsla och även zätat (som kostat oss vårt förstapris pga att hon mött upp i ställandet) kändes riktigt bra, vilket domaren även konfirmerade med ”mycket bra zäta – förarens gång” samt en nia i betyg.

Rutan började kanonsnyggt (fick kommentaren ”farten till kon + ruta mkt bra, synd på avslut”), men tyvärr tjuvade hon även på denna tävlingen och den enda gemensamma nämnare med Osby, är att jag efter första vinklingen funderar på hur jag ska kalla in henne, vilket troligen resulterar i att jag gör något omedvetet med kroppen, som hon tolkar som att hon ska komma. Efter det så tappade jag konceptet och jag gissar på att Tila tog åt sig, vilket även märktes på resterande moment och jag valde att bryta fjärren, när hon faktiskt lyssnade.

Fram till nästa tävling om en knapp månad, så kommer jag att köra igenom hela eliten tävlingsmässigt minst en gång i veckan, för att på så sätt kunna bryta ner och träna på det som inte funkar, samtidigt som vi får träna på hur jag ska agera mellan momenten för att bibehålla fokus. Idag var vi långtifrån, nästa tävling kanske vi tippar över på rätt sida. ”Hur svårt kan det va?!”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s