VILL MAN HA ETT FÖRSTAPRIS, SÅ FÅR MAN INTE SLARVA BORT NÅGRA POÄNG

Vill man ha ett förstapris, så får man inte slarva bort några poäng, så som jag och Tequila gjorde i helgen. Det ska till exempel inte behövas 3-4 kommandon för att lägga ner hunden på platsen (-10 poäng) och att lattja med träapporten såpass mycket att man tappar den (- 12 poäng), är inte helt optimalt det heller. Att matte sedan inte ser huruvida hunden är på rätt sida konerna i rutan och därför förlitar sig helt på att denna själv saktar ner, gör att man tappar ytterligare tio helt onödiga poäng. Lägger man då ihop de förlorade 32 poängen på våra 243.5, så inser man lätt att förstapriset finns där…

…men då måste jag skärpa mig i träningen. Jag får inte längre släppa igenom hennes slarviga tagande av apporten på dirigeringen, jag måste träna nedläggande och uppsättande och jag måste framförallt lita på att hon hittar rutan – det har hon alltid gjort. Att hon sedan var otroligt ofokuserad, är något jag måste lära mig att släppa (man ser tydligt på filmen var hennes ofokus stör ut mg och var jag kan ändra min egen besvikelse och då även ändra hennes inställning). Med min erfarenhet så borde jag veta bättre och med en hund som Tila, som så tydligt läser mig, så är det oerhört viktigt att jag är ärlig mot henne.

Havana och Lasse gör en grym tävling. Tyvärr missförstår hon honom på ett par ställen i fria följet och sedan helt på zätat (ligg, sitt, stå), samt på läggandet på inkallningen, men attityden är fortsatt bra och träningen går uppenbarligen framåt – tia på rutan, dirigeringen och metallen! Det är nära nu och förhoppningsvis kan de få stolpe in hädanefter. ”Hur svårt kan det va?!”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s