GRYMT TEAMWORK OCH HÄRLIG ATTITYD

Dagens elittävling i Osby var riktigt grym, trots att varken Havana eller Tequila fick något förstapris. Båda hundarna bjöd på fantastisk attityd och uppvisade massor av glädje hela programmet igenom. När det gällde Tequila så ville jag kolla hur vi låg till i fotgåendet (nu när jag trott mig komma på vad som felat de senaste tävlingarna) och det visade sig vara riktigt bra. Även dirigeringen, hopp apport och vittringen gick mer eller mindre feltfritt och rutskicket i sig var fantastiskt fint, men…

…av någon anledning så missförstod vi varandra helt på både zätat och avslutningen på rutan. I zätat mötte hon dels upp efter ståskiftet, dels satte hon sig inte alls och när det kom till rutan, så valde hon att för första gången tjuva på inkallningen. Hade antingen det ena eller det andra suttit, så hade vi haft en solklar etta. Nu får jag ”nöja” mig med vårt fina teamwork och vår härliga känsla och det är inte fy skam det heller.

Även Havana och Lasse hade gjort stora framsteg sedan senaste tävlingen (de har tränat mycket kedjor, för att få Havana att förstå att bara för att belöningen uteblir, så innebär det inte att hon gjort något fel). Deras tävling var helt outstandning och hon var bara en inkallning ifrån ett förstapris. Men samtidigt vad gör väl det när fria följet var deras solklart bästa hittills (både vad gäller poäng och attityd) och när deras störningsträning av rutan visade sig vara helt rätt väg att gå – betyg 9.5!

Bäst av allt tror jag ändå Lasse tyckte att känslan var. Havana var glad och fokuserad genom hela programmet och när de kom till den avslutande fjärren, som varit deras största akilleshäl, visade sig även den ge det hittills högsta betyget – en 8:a. Jag är så stolt över dessa två, hur de tränar och kämpar. Hur de försöker lösa knutar tillsammans och hur de överkommer motgångar. Stort grattis älskling! Förstapriset ligger bara precis runt hörnet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s