JAKTTRÄNING de luxe

Häromdagen åkte vi bort till Ön, för att träna lite markeringar och dirigeringar. De yngre hundarna fick utmanande enkelmarkeringar i den tuffa terrängen, medan Xanté och Pärla utmanades med dolda dirigeringar, som förekoms av diverse störningar.

Limon är fortfarande inte den hunden som simmar snabbast, men hennes inställning till arbetet har klart förbättrats. Till och med till den grad att hon nästan hoppade i vattnet (dock kom hon på bättre tankar och smög i istället, men det är tanken som räknas). Alla apporterna kom in och Limons självkänsla ökade ytterligare några snäpp.

1lera

Ett litet hum om hur ”vattenarbetet” såg ut.

Xantés arbetsmoralär det däremot inget fel på och oavsett hur många gånger jag ta tillbaka honom, för att han vill göra det på sitt egna vis, så tar han det med en svansviftning och försöker igen. Även om inte heller hans arbete var perfekt, så tycker jag ändå han gjorde stora framsteg. Störningarna var stora och avstånden likaså, men ändå krävdes inte allt för mycket korrigering, för att han skulle se saker på mitt sätt.

Dagens bästa var ändå en vattendirigering på närmre hundra meter (dold), där både Pärlas markeringsarbete och land var en väldig dragning och ändå lyckades jag få honom till önskad plats, långt mycket smidigare än vad jag hade fått med Bacardi under våra glansdagar.

Igår körde vi en av de övningar som vi gjort hos Jens. För Stjärna och Limon blev det ett öppet linjetag (dvs de följde med ut och lade dummien), medan Xanté och Pärla fick samma upplägg, fast då med dolt linjetag. På det stora hela gick det riktigt bra och även om jag fick plocka tillbaka Limon ett antal gånger, så tyckte jag ändå hon behöll en härlig attityd. Det går framåt, om än med små steg. ”Hur svårt kan det va?!”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s