FRAMSTEG VÄRDERAS INTE BARA I ANTALET POÄNG

Man vet att man har ett hektiskt schema, när jag först nu hinner skriva om söndagens tävling i Oskarström – en bra organiserad tävling, där vi körde under devisen ”ömsom vin, ömsom vatten”. Det fina fokuset vi haft under fotgåendet på våra första elittävlingar är som bortblåsta (men trots detta måste det se betydligt bättre ut än vad det känns, för vi har bara tappat 1-1.5 betygsenhet) och det bevisar tydligt att fotgående är en färskvara – framförallt för mig, för går jag ordentligt så hänger Tila på, något jag märkte i måndags när vi körde ett uthållighetspass. Jag kände direkt att jag gick annorlunda på träning, jämfört med tävling och då är är det ju heller inte konstigt att Tila beter sig därefter. Skärpning!

På plussidan så funkar allt det vi tränat på. Är grymt nöjd med dirigeringen (typ första gången vi inte nollar den), för att inte tala om vittringen där vi fick en tia! Att hon dessutom var en av få hundar som faktiskt hittade rutan direkt (även om hon nu rundade ut) och gjorde världens snyggaste räddning på andra skiftet i zätat, gör ju knappast saken sämre. Med en månad kvar till nästa elittävling, så har vi gott om tid på att fila på det som inte funkade, samt att försöka bibehålla det som faktiskt funkade riktigt bra. 18 september ska det sitta – ”hur svårt kan det va?!”.

Även Lasse & Havana har gjort stora framsteg och även om det inte räcker till ett förstapris, så är det bara några små detaljer som måste fixas till. I helgen toppade de till exempel sitt betyg i fria följet (när vi har filat klart på hur Lasse ska gå/springa, så kommer det bli riktigt bra), han lyckades dirigera in henne i rutan, trots att hon hade siktet på en annan punkt, de hade fina konskick samt ett riktigt bra vittringsarbete. Listan kan göras längre, bara man letar efter det som gick bra, istället för att hänga upp sig på det som inte funkar. För deras del ligger fokuset på fria följet (hur Lasse går), greppandet om apporten vid dirigering, hitta rutan direkt och att minska förflyttningen i fjärren. Nu kör vi!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s