FLÄSK MED VITKÅL- & LÖKSÅSSTUVNING

Alla ingredienser hemma till fläsk och löksås, förutom en viktig ingrediens – potatis. Eftersom jag inte hade någon större lust att åka och handla, så blev det till att improvisera och resultatet mina vänner blev en mycket god och nyttigare variant på en svensk klassiker.

1fläsk.jpg

FLÄSK MED VITKÅLS- & LÖKSÅSSTUVNING 2 port

c:a 300 g sidfläsk
salt, svartpeppar & cayennepeppar

1/2 vitkålshuvud
2 gula lökar
2-3 dl iMat
salt & vitpeppar
ljus maizenaredning

ev lite rårörda lingon

Krydda och stek fläsket knaprigt.

Under tiden strimlar du vitkål och skivar löken och fräs sedan detta i stekflottet. Tillsätt grädden och koka ihop. Smaka av med salt och vitpeppar. Red eventuellt av med maizena. Server med rårörda lingon. Mums!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s