KARIBIENINSPIRERAD KAKA MED PASSIONSFRUKT- & MANGOMOUSSE

Den söta mangon tillsammans med den syrliga passionsfrukten – jag säger bara mmmmm. Moussen till den här kakan blev helt gudomlig och går alldeles utmärkt att njuta som den är i sin enkelhet. Även rom- och hasselnötskakan är god i sig själv och skulle troligen gifta sig ganska väl med någon typ av chokladtopping. Tillsammans? Mycket mumsigt!

1romkaka.jpg

KARIBIENINSPIRERAD KAKA MED PASSIONSFRUKT- & MANGOMOUSSE

2 ägg
2 dl björksocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
50 g margarin
1 dl mandelmjölk eller vatten
3 dl hasselnötsmjöl
1 dl skrädmjöl (kolla upp om du är glutenintolerant)
0.5 dl prinz rum coconut eller annan valfri rom

PASSIONSFRUKT- & MANGOMOUSSE

4 passionsfrukter
150 g mango, frusen eller färsk

0.5 dl björksocker
2.5 gelatinbald
2.5 dl sojagrädde

pistagenötter, hackade
ev passionsfrukt

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i c:a 5 minuter. Koka undertiden ihop mango, passionsfrukt och socker. Mixa samman till en slät puré, passera genom sil och vispa ner de urkramade gelatinbladen. Låt svalna.

Vispa grädden fluffig och vänd sedan försiktigt ner den avsvalnade purén.

Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver. Rör försiktigt ner blandningen i äggsmeten. Koka upp vätskan och tillsätt matfettet, låt det smälta och häll ner den varma vätskan samt romen i äggsmeten under försiktig omröring.

Smörj en springform c:a 25 cm i diameter och ”bröa” med kokosflingor. Häll smeten i formen och grädda i ca 20-25 minuter, i 150°C (varmluft) i mitten av ugnen. Ta ut och låt svalna helt.

Lägg moussen på kakan låt stå i kyl i minst 2 timmar. Innan servering dekorera med hackade pistagenötter och eventuellt lite passionsfrukt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s