ROLIGT OCH LÄRORIKT – I EFTERHAND I ALLA FALL

Dagens rallybana i Sölvesborg visar tydligt att det inte behövs en massa mästarklasskyltar för att vara såväl utmanande, som rolig. Att dessutom föra tre helt olika individer underlättar inte heller. Dock är det både roligt och lärorikt – i alla fall så här i efterhand.

Bacardi som andra hund ut är så långtifrån en optimal start man kan komma. Lägg till massor av spring, en yr matte och en hel del halter, så kan ni ju ana vart det bär hän. Tycker trots detta att jag på det stora hela förde henne bra, åtminstone tills vi kom till nästsista skylten (sitt, skicka över hinder), där jag tappade balansen och Bacardi nära på tar hindret utan ett sitt. Naturligtvis blir jag stressad och glömmer därför kolla huruvida hon är på det klara med att hon ska sitta kvar på sista skylten. Tjuvstarten är ett faktum och SM-poängen är borta.

När vi sedan gör honnören (ligg höger sida), så är hon medveten om min irritation och vill därför inte ligga med hakan i backen och eftersom vi ändå inte skulle höja vårt snitt, så valde jag att träna istället (putta och klappa på henne i honnören för att få henne att ligga aktivt och ”tungt”). Disk.

Tila var näst på tur och väldigt ofokuserad. Problemet med henne är att hon biter ihop, så jag vet faktiskt inte om hon hade en dålig dag smärtmässigt, eller om det var andra saker som spelade in. Jag får helt enkelt utvärdera kvällen och morgondagen och sedan ta beslut utefter det.

Sist ut hade vi lilla Limpan och nu valde jag att ändra inställning. Skita i poängen och bara ha kul. Vi klarade det väl ungefär halvvägs genom banan, innan jag insåg att vi låg bra till och helt plötsligt började tänka poäng igen. Då går det som det går, men trots det – fy bövelen vad nöjd jag är! 95 poäng och 14:e plats av 49 startanden. Älskade lilla hund!

Imorgon är det dubbeltävling i Kind och då är målet ha kul, var tydlig, skit i poängen. ”Hur svårt kan det va?!”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s