FLYGANDE ARRIBBIATA

Enkelt, lättlagat och få ingredienser. För att inte tala om magiskt gott. Arribbiatan ger ett härligt sting i rätten och detta är helt klart en bättre version av Flygande Jakob. En solklar topp 10 rätt i detta hushållet!

1kycklinggratäng.jpg

FLYGANDE ARRIBBIATA

600 g kycklingfilé, stekt
200 g champinjoner, delade i kvartar
1-2 pkt bacon
5 dl iMat matlagningsgrädde
1 burk pesto arribbiata
3.5 dl okokt ris
chiliflakes
salt & peppar

Sätt ugnen på 200° (varmluft).

Koka riset. Vispa ihop iMat med pesto och smaka av med salt, peppar och chiliflakes.

Krydda kycklingfiléerna med chiliflakes (går att utesluta) och stek dem i en stekpanna. Kvarta under tiden champinjonerna och bryn dem sedan på hög värme i pannan. Låt baconen ta en snabb vända i pannan (de ska inte stekas knapriga, eftersom de kommer gå färdigt i ugnen).

Häll det kokta riset i botten på en ugnsfast form. Dela kycklingen i mindre bitar och lägg på riset tillsammans med de brynta champinjonerna. Häll över såsen och toppa med baconen. Tillaga i ugnen i c:a 20 minuter eller tills baconen fått fin färg.

Servera med en god grönsallad och gärna ett eller flera vitlöksbröd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s