BRA COACHING ÄR A OCH O

När man tränar hund så är det a och o att har en bra coach i ryggen. Någon som kan peppa när det behövs, men även någon som kan ge konstruktiv kritik och komma med förslag på hur man ska göra. Dea är den personen för mig och hon är ovärderlig. Speciellt när det gäller att föra en hund som Bacardi.

Ett bra tips om man är minst två, är att kommendera varandra genom olika skyltar, fast utan skyltarna (på sin höjd behövs lite koner, ett hopphinder och eventuellt lite frestelser på vägen). Då, om inte annars, så inser man nämligen ganska snabbt vikten av både ett ordentligt fotgående samt en genomarbetad högerhandling. För om vänster-och högerhandlingen inte är befäst så kommer du garanterat ”tappa” hunden så fort du släpper fokus på hunden för att höra kommenderingen. Lite som på tävling alltså.

Vad gäller Bacardi, så vet jag att hon är där jag vill ha henne, så vi tränar istället på att jag ska vara tydlig, trots att jag i förväg inte vet vad som komma skall och att bibehålla mitt lugn oavsett vad som händer. På det stora hela lyckades jag ganska bra och på de ställen där vi fallerade, så var det endast på grund av mina tillkortakommanden i kommunikationen. Bara att träna vidare helt enkelt.

Även Tila fick sig en genomkörare. Även med henne tränade jag tydlighet, eftersom jag lätt kan slarva när jag för henne – speciellt vad gäller stadga. Hon har nämligen en naturlig stadga, som jag gärna tar för givet och på tävling så har vi tappat onödiga tior, bara för att jag inte är tydlig nog och hon tjuvstartar. Igår tyckte jag nog att det gick väldigt bra och det gäller att jag kommer ihåg att vara precis lika tydlig på lördag. Alla fyra starterna. ”Hur svårt kan det va?!”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s