IBLAND BEHÖVER MAN EN DÅLIG TÄVLING

Jo, du läste rätt. En dålig tävling kan självklart stjälpa, men den kan även ge en den där uppryckningen som behövs för att ta ta i sina problem. Lördagens lydnadstävling var den perfekta sparken i baken vad gäller mitt och Limons fria följ. Ett moment som funkar super på träning, men som är helt bortblåst på tävling. Känns det igen?

Nu finns det inga undanflykter längre, utan det är helt enkelt dags för den här latmasken att träna upp sitt muskelminne. Ingen lydnadstävling inplanerad i nuläget, så det finn gott om tid att börja om. Det första jag gjorde var att plocka fram mitt kortkoppel – ett grymt hjälpmedel om man vill sträcka på sig, men ändå kunna känna var ens hund är. Efter det letade jag upp en bra låt, både tempo- och låtmässigt och det slutgiltiga valet föll på Aretha Franklins ”Think”. Perfekt!

Redan första träningspasset så jag satte den på repeat och sedan gick vi. Genast slog det mig vilken den största skillnaden var på tränings- och tävlingsfotgående. Under stress stolpar jag på som om jag hade betalt för det, medan när vi tränar så är jag lugn och tydlig. En nöt som jag troligen inte hade kunnat käcka om jag inte filmat mig själv både under träning och tävling.

Idag var tredje träningspasset och jag märker redan en enorm skillnad. Redan på första passet började jag lägga på kommandot ”fot”. och även om hon inte kan kommandot än, så har hon samtidigt ett hum om vad som förväntas av henne och jag behöver starta på ny kula med hela momentet. Jag är så galet nöjd med hela passet och lite extra glad att hon faktiskt satt kvar efter nästsista halten (något som hänt ett antal gånger på både träning och tävling tidigare). Eftersom hon satt fast i kopplet, så behövde inte jag tveka eller börja om som jag annars hade gjort, utan hon fick helt enkelt inse att om matte säger ”fot”, så betyder inte det sitt kvar. Vi är på gång! ”Hur svårt kan det va?!”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s