KYCKLINGPAJ – med kokosmjölk och curry

Jag måste erkänna, att även om jag gillar paj, så har det tidigare inte blivit av att jag gjort speciellt många. Och om jag gjort några, så har Lasse gjort dem åt mig. Inget höftande, inget ”det där blir nog bra”. Bara enligt recept. Tills nu för igår blev det nämligen en kyckling- & currypaj med lite ”det där låter bra” och lite ”mmmm”. Och vet ni vad? Det blev grymt gott! Testa vetja.

1kycklingpaj

KYCKLINGPAJ c:a 6 port

3 dl dinkelsikt
125 g kylskåpskallt mjölkfritt margarin
2 msk kallt vatten

4 ägg
2.5 dl kokosmjölk (Santa Maria Extra Creamy)
salt, peppar & chiliflakes

2 kycklingfiléer, stekta
150 g fetaost, tärnad

1 gul lök, skivad
1 röd paprika
2 msk curry
c:a 50 g buffelmozzarella

Sätt ugnen på 175°.

Blanda ingredienserna till degen och tryck ut i en pajform. Pricka botten och förgrädda i 10 minuter.

Vispa ihop äggstanningen. Skiva den stekta kycklingfilén. Fräs lök och paprika. Tillsätt curryn, samt kycklingen.

Lägg i grönsaks- och kycklingfräset, samt den tärnade fetaosten i den förgräddade bottnen. Häll över äggstanningen och toppa med mozzarellan.

Grädda i c:a 20 minuter eller till pajen fått fin färg. Servera med en god sallad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s