KYCKLINGGRYTA – med sambal oelek & ananas

Detta är en god vardagsgryta, där ingredienserna egentligen kan varieras hur mycket som helst. Det är bara fantasin som sätter gränserna. Gillar man inte frukt i maten, så plockar man bara bort den. Vill man hellre göra den vegetarisk, så tar man bort kyckling & korv, lägger till valfritt tillbehör och byter ut kycklingfonden mot en grönsaks-dito. Snabbt, enkelt och gott!

1kycklinggryta.jpg

KYCKLINGGRYTA 4 port

2 stora kycklingfiléer
240 g stark korv (ICA anchochili & citron)
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 ml kokosmjölk (Santa Maria Extra Creamy)
3 msk tomatpuré
2-4 tsk sambal oelek
1.5 msk kycklingfond
1 röd paprika
3 ananasringar i juice
salt

Skiva chorizon, strimla kycklingen och hacka lök samt vitlök. Låt allt få färg i stekpanna.

Häll på kokosmjölken och kryddor, smaka av och lägg sedan i skuren paprika och ananas i mindre bitar. Låt allt puttra ihop några minuter. Servera med ris och en god sallad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s