PÅ ENDAST EN HANDFULL PASS, SÅ ÄR POSITIONEN BÄTTRE

Efter några dagars vila för både två- och fyrbent, så sög det lite i lydnadstarmen, så på dagens promenad så fick Xanté några micropass fjärr och fotgående. Jag säger bara WOW, vilken skillnad på tekniken i stå-ligg. KLOCKRENA skiften med frysta tassar och det bevisar bara ytterligare, att vila är ett otroligt viktigt komplement till träningen.

Nu i eftermiddags strukturerade vi upp ytterligare ett pass. Lasse och Havana började med ett kommenderat fritt följ och jag tycker det börjar se riktigt bra ut. Det syns att de tränat och att de tagit till sig av vad jag sagt -det svåra med fotgående och att träna själv, är nämligen att man då oftast väljer att göra göra vändningar och/eller halter när man har hundens fokus, medan när man blir kommenderad, så måste man lära sig att både lyssna OCH göra saker, fast hunden kanske inte är med- Lasse behöver fortfarande träna på att bli mer TYDLIG i halter och vändningar, men det sker hela tiden förbättringar, så det är bara en tidsfråga.

Fjärren som tidigare varit en riktig akilleshäl för dem, har verkligen tagit ett GIGANTISKT kliv framåt. Nu kommer Lasse utan problem ut på elitavstånd och trots att jag stod som störning, så gjorde hon finfina skiften och med knappt någon förflyttning överhuvudtaget -ge det lite tid till, så kommer det bli en solklar tia- Tyvärr fick jag inte med det på film, så ni får helt enkelt lita på mitt ord.

 Xanté fick börja med fotgående och här tränar jag vidare på våra starter. Vi har inte gjort mer än en handfull pass, men jag tycker mig redan se skillnad i positionen och drivet framåt är mindre, samtidigt som fokuset har ökat. Idag vågade jag gå på några steg och han höll faktiskt positionen riktigt bra.

Vidare till fjärren. om passet i förmiddags gick bra, ja då var det VERKLIGEN tvärtom nu. Alldeles för taggad hund, innebar att han mer eller mindre kröp baklänges i sina försök att göra rätt. Som tur var lugnande han ner sig lite och vi avslutade med riktigt fina skiften. Nu måste jag försöka hitta någon medelväg vad gäller stadga och bjuda på fina skiften. ”Hur svårt kan det va?!”

2 tankar om “PÅ ENDAST EN HANDFULL PASS, SÅ ÄR POSITIONEN BÄTTRE

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s