SOM ETT GALET POPCORN PÅ UPPÅTJACK

Måste säga att det är ganska skönt med lite tävlingsuppehåll. Idag tog jag och Lasse ett gemensamt  träningspass uppe på appellplanen. För Xantés del blev det början till runda konen/fjärrdirigering och för Havanas del blev det fjärr/inkallning.

Jag och Xanté började med konskick och till en början hade jag bara konen, som jag försökte skicka runt. Eftersom jag stod ganska nära, så syntes den inte och det i kombination med störningen från Lasses & Havanas träning, gjorde att han mest skuttade runt åt olika håll och kanter. Efter ett tag så tändes, som tur var glödlampan och jag satte en krocketpinne i hålet på konen. Vips, så blev det hela plötsligt mer tydligt.

Började återigen på nära håll och hjälpte till med godisbelöning, så att det mest naturliga valet för honom, var att runda pinnen. Efter några skick backade jag ut på fem meter och efter ytterligare några skick stod vi på fullt avstånd. Grymma lilla kille! Behöver jag tillägga att han ÄLSKAR lydnadsträning? Tråkigt och stelt? Pyttsan!

Havana utmanades med ett REJÄLT avstånd på fjärren och om man bortser från skiftet sitt-stå,där hon hade en hel del förflyttning, så gjorde hon en riktigt snygg fjärr. Lasse har tagit till sig, att han inte behöver vara ÖVERTYDLIG, utan istället se till att det blir Havanas uppgift att LYSSNA. Lite mer filande, så kommer det bli ruskigt bra.

För vår del så avslutade vi med fjärren. Första passet var okej. Lite tasslyft, men ingen direkt förflyttning. Andra passet var helt GALET. Han betedde sig som ett popcorn på uppåtjack. Man kan ju bli stressad för mindre.

Sista passet lyssnade jag till instruktören i mig och lät honom bjuda på snygga lägganden, som jag sedan döpte, samtidigt som han utförde dem. I slutet lyfte han bara knappa centimetern, innan han lade sig igen. Precis den tanken jag vill ha och hoppet om en tia på fjärren, lever fortfarande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s