MAGISKA NÅLAR

Att ha skadade och sjuka hundar, är naturligtvis inget att föredra, MEN det är också tack vare det, som vi träffat nya vänner och lärt oss massor om hur vi kan förbättra fysiken och förhoppningsvis förebygga skador i framtiden. Det senaste tillskottet till våra hundars hälsa, är akupunktur. Det enda sättet att beskriva nålarnas läkande krafter är MAGISKT. Jag blir lika fascinerad varje gång och det är tur att man inte måste förstå, för att det faktiskt ska funka. Vill du läsa mer, KLICKA HÄR.

Xanté får en extra boost med hjälp av moxibustion – moxa.

Xanté är det som svarar bäst på behandlingarna. Här har vi en kille, som från och till dragits med dålig andedräkt och tandsten värre än en gammal hund. Bruna, fula beläggningar, som satt STENHÅRT på kindtänerna. Efter en behandling, jag upprepar EN behandling, så var merparten av tandstenen borta och den dåliga andedräkten var ett minne blott.

Efterbild på tandstenen. Tyvärr ingen förebild, men skillnaden är enorm!

Han har även haft stora problem med spruckna och fnasiga tassar och även om de inte är helt perfekta, så är de efter sista behandlingen mjuka och de djupa sprickorna är nästan helt läkta. Han verkar inte särskilt öm i dem längre och förhoppningsvis, så kommer det bli helt bra efter några behandlingar till.

Några sprickor kvar, men mycket mindre och trampdynorna är numer mjuka.

Bäst av allt, är ändå att han för FÖRSTA gången i sitt vuxna liv gått upp i vikt. Han har aldrig vägt med än 29.5 kilo och i våras var han nere på 28.4 kilo. Jag har testat det mesta, gett honom mer mat, provat högenerigfoder, men inget har hjälpt -min tanke har varit att boglederna eventuellt skapat en inre stress, som hela tiden tagit på hans energireserver- Förrän nu! På mindre en månad, så har han gått upp TVÅ kilo och helt plötsligt ser han sund ut och förutsättningarna för att kunna bygga muskler, har ökat avsevärt. Ingen förändring i varken träning eller kost. Den enda skillnaden är nålarna.

Jag är så otroligt tacksam för Antjes hjälp och att jag ”vågade” testa akupunktur. Alla mina hundar har gjort STORA individuella förbättringar och det värsta som kan hända är att det inte funkar på just din individ. Man har inget att förlora, bara allt att vinna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s