BRYT IHOP, BIT IHOP OCH KOM IGEN

“The harder you work, the harder it is to surrender”.
//Vince Lombardi, The Green Bay Packers

Det är sällan jag gräver ner mig i ”om…” och jag är ganska duktig på att skaka av mig mörka tankar. Jag accepterar vad som bjud och försöker vända det till min fördel. Just nu känns det dock ganska hopplöst och framstegen som Bacardis ordinerade vila gav, har helt plötsligt tagit ett kliv bakåt. Felbelastningen som den onda armbågen gav, har resulterat i att hon överansträngt sin ”dåliga” tass. Jag vet att det som behövs är muskler och de tappade hon efter sista valpkullen, så en vecka framöver blir det strikta koppelpromenader -korta sådana- simträning på Halmstad Hundsim och balansbollsträning framför tv:n, samt kyla tassen efter ansträngning och träning. Efter det provar jag att återigen smyga igång träningen. Fokus kommer ligga på markeringar/memorys och hålla sedan får jag tummarna för att söket sitter om fysen finns där.

Istället får jag satsa på Xanté och hans start på årets KM i B-prov. Efter träningspasset i fredags, så bestämde jag mig för att anmäla honom i nybörjarklass, fast jag egentligen hade tänkt vänta tills i höst. ”Tonårshormonerna” verkar ha lämnat honom för den här gången och han gjorde ett STRUKTURERAT och stabilt sök, han var lagom i aktivitetsnivå och det stora vi behöver fokusera på -som det känns nu alltså- är lydnaden. Både vad gäller stadga, fotgående och avlämningar.

Nu är det färdiggnällt! Det är fyra veckor kvar till det går av stapeln och på den tiden hoppas jag dels få en frisk hund att starta i EKL, dels en lydig och duktig hund att starta i NKL. ”Hur svårt kan det va?!”. Bryt ihop, bit ihop och kom igen!

4 tankar om “BRYT IHOP, BIT IHOP OCH KOM IGEN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s